Agnese Fūrmane
Vizīte pie astrologa
06.09.2012 06:19:57

Intervija ievietota šeit.

Jūnija beigās forumā Neredzamā pasaule ievietotais astroloģes aicinājums uzdot jautājumus izraisīja lielu atsaucību, tāpēc nolēmām sagatavot rakstu par to, ko būtu nepieciešams zināt pirms došanās pie astrologa.
Mūs konsultē sertificēta astroloģe, Astrologu Asociācijas valdes locekle Agnese Fūrmane. Pirmajā rakstā uzzināsim, kas ir sertificēti un nesertificēti astrologi, par to, kā notiek konsultācija un par kādiem jautājumiem astrologi var sniegt ieteikumus.

Kas būtu jāzina, dodoties pie astrologa? Dzimšanas laiks un vieta? Lasīju, ka jāzina precīzs dzimšanas laiks. Ko darīt, ja to nevar uzzināt?

Vispirms, dodoties pie astrologa, svarīgi zināt, kāpēc vēlos apmeklēt šo speciālistu un, kas ir tie jautājumi, uz kuriem gribu saņemt atbildes. Jo skaidrāk cilvēks būs noformulējis savus jautājumus, jo precīzākas būs atbildes. Nevar nākt ar domu – vēlos kaut ko par sevi uzzināt, pastāstiet man, ko tur var redzēt utt. Protams, pieņemu arī šādus klientus, bet, manuprāt, ir labāks veids kā izlietot savu laiku. Nākot pie astrologa ir jābūt gatavam uzklausīt ieteikumus un, pats svarīgākais, pēc tam tos ievērot, lai palīdzētu realizēties tām labajām lietām, kas cilvēkam dzīvē paredzētas.

No tehniskā izpildījuma puses astrologam nepieciešams zināt cilvēka dzimšanas datus, laiku un vietu. Ja dzimšanas laiks nav zināms, tad jāvēršas dzemdību nodaļas arhīvā, ja arī tas nav iespējams, pastāv tāda metode kā rektifikācija, ar kuras palīdzību pēc cilvēka līdzšinējās dzīves notikumiem (kāzām, bērnu dzimšanas, lieliem ceļojumiem utt.) iespējams noteikt precīzu dzimšanas laiku. Diemžēl Latvijā ar to nodarbojas ļoti maz astrologu (viens no tiem ir Aleksandrs Sokolovs -red.komentārs), jo tas ir laikietilpīgs un piņķerīgs darbs.

Kā izvēlēties astrologu? Vai viņi specializējas, pārstāv kādu novirzienu? Vai ir sertificētie un nesertificētie? Vai astrologiem ir kādi likumi?

Katrs astrologs tāpat kā katrs cilvēks ar kaut ko atšķiras. Tāpēc iesaku izvēlēties speciālistu pēc savas iekšējās sajūtas. Šobrīd internetā plaši pieejami astrologu blogi, mājas lapas, prognozes utt. Lasiet, skatieties, vērojiet un tad jau jutīsiet, kurš speciālists uzrunā. Protams, arī jāņem vērā specializācija, kas katram astrologam tomēr ir sava. Man, piemēram, ne visai patīk jautājumi par politiku, biznesu, mājokļu pirkšanu vai pārdošanu, tādām tīri praktiskām lietām. Vairāk mana sirds gavilē gadījumos, kad klienti jautā par attiecībām, par iespējām tās izveidot, saglabāt vai uzlabot utt. Tāpat ar prieku strādāju pie vecāku–bērnu attiecību jautājumiem, jauniešu profesionālās izvēles utt. Labprāt izskatu jautājumus par dzīves jēgu un tās uzdevumiem.

Ir gan sertificēti, gan nesertificēti astrologi. Sertificēts nozīmē to, ka cilvēks, kurš apguvis zināšanas astroloģijā, nebaidās parādīt savas prasmes pieredzējušiem kolēģiem, ir pārliecināts par to, ko dara, un ir gatavs nopietnam darbam ar klientiem. Ja cilvēks sertifikāciju nav nokārtojis, tad vienmēr paliek jautājums, kāpēc? Var jau aizbildināties – man to nevajag, es tāpat varu konsultēt utt., bet, manuprāt, pašos pamatos ir šīs bailes, ka es tam īsti neesmu gatavs.

Ar astrologu ētikas kodeksu, statūtiem, sertifikāciju un citiem saistošiem jautājumiem var iepazīties Astrologu Asociācijas mājas lapā astrologer.lv. Šeit atrodams visu sertificēto astrologu saraksts, kontakti un aktuālākie jaunumi. Mājas lapa drīzumā tiks pārveidota un uzlabota.

Ar kādiem jautājumiem var griezties pie astrologa? Vai labāk satikties vai var konsultēties arī pa telefonu, e-pastu? Vai ir kāds laiks, kad vislabāk nākt, varbūt saistībā ar dzimšanas dienu? No cik gadu vecuma var uzzināt par bērna likteni?

Man visbiežāk uzdotie jautājumi ir par attiecībām, bērniem, darbu, ceļošanu, dzīvesvietas maiņu utt. Vislabākā, protams, ir saruna aci pret aci. Ja klientam nav iespējams atnākt uz vizīti klātienē, es piedāvāju iespēju konsultēties Skype, kā arī sniedzu rakstiskas, kodolīgas atbildes e–pastā.

Pirmajai vizītei vislabākais laiks ir tad, kad klients to vēlās. Kad visi aktuālie jautājumi ir izrunāti un uzdevumi darbam ar sevi skaidri, iesaku atkārtoti nākt pie astrologa neilgi pirms dzimšanas dienas, lai pārrunātu aktuālākās tendences, plānus un veiksmīgākos labvēlīgos periodus kādām konkrētām darbībām. Es neieteiktu nākt pie astrologa reizi mēnesī, lai izlemtu kopā katru sīkāko dzīves detaļu. Kaut gan ir tādi klienti, kuriem ir apgrūtināta spēja pieņemt lēmumus un viņi cenšas šo atbildību uzvelt uz astrologa pleciem.

Par bērna likteni, pēc manām domām, uzzināt vajag tad, kad paši vecāki to vēlās vai ir radušās kādas problēmas, piemēram, ar audzināšanu, brāļu un māsu attiecībās, pienācis laiks izvēlēties pulciņus, skolu utt. Ja mammai šķiet, ka tas ir vajadzīgs, uzskatu, ka viņa ir tas cilvēks, kas atbild par savu mazuli un zina vislabāk, kas viņam nepieciešams. Tāpat ir svarīgi saprast, ka astrologs atbildēs tikai uz tiem jautājumiem, kuri tiks uzdoti.

Kā notiks konsultācija. Vai izsniegs rakstiskus materiālus? Ja saruna, tad kā to atcerēties? Varbūt drīkst to ierakstīt?

Konsultācija ilgst stundu. Tā ir saruna, kuras laikā izskatām klienta jautājumus, meklējam risinājumus un nonākam pie secinājumiem. Savās konsultācijās piedāvāju klientiem iespēju svarīgāko pierakstīt. Drukātus materiālus izsniedzu ļoti reti, īpašos gadījumos, kad vēlos, lai klients rūpīgi iegaumē sev svarīgas lietas. Protams, ja ir vēlme, sarunu klients var ierakstīt pats.

Pastāstiet, par kādiem jautājumiem cilvēki konsultējas visbiežāk un kādi ir jūsu novērojumi, secinājumi par klientiem.

Kā astrologs saprotu, kas ir tās tēmas, kas mani pašu kā cilvēku visvairāk interesē un ar tām arī strādāju. Tāpēc jau astroloģija ir laba, jo ļauj apzināties savas spējas un talantus. Mīlot un darot darbu, kas padodas vislabāk, cilvēkam dzīvē klājas daudz labāk. Interesantākais astrologa darbā ir tas, ka ne tikai es palīdzu un dodu padomus, bet arī mani klienti mani skolo un dod ļoti vērtīgas dzīves mācības.

Te gribētu ieturēt nelielu atkāpi un pastāstīt, kāpēc cilvēki vispār iet mācīties astroloģiju. Parasti sākumā neviens nedomā – es izmācīšos, kļūšu par astrologu, konsultēšu klientus utt. Sākumā visi iet mācīties, lai labāk saprastu sevi, risinātu savas problēmas. Tikai vēlāk, kad zināšanas jau iegūtas, un tu saproti, ka esi uz pareizā ceļa, dzīve pati noliek tevi īstajā vietā un īstajā laikā.

Iveta Odiņa

Atslēgvārdi: