Atslēgvārds: Urāns

Guna Kārkliņa
Astrodomas par kodoldrošību
17.10.2012 07:41:26

Lietuvas tauta konsultatīvajā referendumā teikusi pārliecinošu “nē” Visaginas atomelektrostacijas projektam. Ekonomiskais izdevīgums, politiskās peripetijas... Šie jautājumi ir apspriežami un diskutējami, taču no astroloģiskā viedokļa atomelektrostacijas būvniecību uzsākt ātrāk par 2017. gada pavasari nebūtu vēlams.

Lietuviešiem astroloģiski pareiza nostājaSmile

Apkopojot datus par 1767 no 2017 vēlēšanu iecirkņiem, pret AES projektu balsojuši 62,7% referenduma dalībnieku, bet par - gandrīz 34%. Lai gan referenduma rezultāti nav juridiski saistoši, tomēr eksperti pieļāvuši iespēju, ka noraidošs balsojums līdz ar gaidāmo varas maiņu padara AES projekta nākotni nenoteiktāku, turklāt tas varētu negatīvi ietekmēt investoru attieksmi, vēsta ziņu aģentūras.

Varam diskutēt par AES būvniecības ekonomsikajiem aspektiem, taču no astroloģiskā viedokļa uzsākt AES celtniecību vismaz līdz 2017. gada pavasarim nebūtu vēlams.

Runa ir par Urāna un Plūtona kvadrāta ietekmi, kas ir patlaban un būs vēl līdz 2017. gadam.

Fukušimas aspekti

Kā jau zinām, ar Urānu saistās enerģētika un tehnoloģijas, Plūtona pārraudzībā transformācijas, ar zemes dzīlēm saistīti procesi, tostarp zemestrīces, globālas katastrofas, arī atomenerģija.

Pirmo reizi šai tēmai pievērsos tūlīt pēc traģiskās avārijas Fukušimas AES. Izgatavoju Fukušimas 1. reaktora astroloģisko karti uz to brīdi, kad tas nodots ekspluatācijā. Jau AES pamathoroskopā abām minētajām planētām ir saspringti aspekti, opozīcijas ar Sauli, plus Urānam vēl arī kvadrāts ar Marsu, kuram viena no tēmām – tehniskas, tehnoloģiskas problēmas. Tieši zemestrīces brīdī reaktoram tranzīta Urāns skāra Plūtona opozīciju, un gada ciklā ir gan Plūtona un Urāna kvadrāts, kā arī Plūtona un Saules kvadrāts.

Černobiļas kombinācijas

Pēc Fukušimas radās interese par citām kodolkatastrofām. Sāku pētīt Černobiļas AES. Arī te atklāju, ka objekta un katastrofas astroloģiskajās kartēs saspringtās kombinācijās iesaistīts Urāns un Plūtons. Tieši ap to laiku mēdiji sāka rakstīt par ne visai apmierinošo Černobiļas sarkofāga stāvokli.

Priecīga ziņa, ka šī gada pavasarī Ukrainā sāka būvēt jaunu sarkofāgu. Konstrukcijas augstums būs 120 metru, bet platums - 150 metru, to paredzēts pabeigt trīsarpus gadu laikā. Tā uzbūvēšana izmaksās 990 miljonus eiro (696 miljardi latu). Ukraina no šīs summas finansē 42 miljonus eiro (29,5 miljonus latu), bet pārējo - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka, kā arī citas valstis, lielākoties rietumvalstis. Neatrodu citu info, bet tas, ko atrodu Latvijas portālos nav forši – proti, Latvija sliktās budžeta situācijas dēļ vienīgā no Baltijas valstīm nepiešķirs naudu sarkofāga būvei... Bet tas jau atkal cits stāsts.

U.C.

Tālāk skatos „Three Mile Island” vēsturi - Pensilvānijā 1978.gadā tehnisku defektu dēļ reaktorā notika pamatīga radioaktīvo vielu noplūde. Pāris dienu laikā no tuvējās apkārtnes tika evakuēti 140 000 cilvēku. Atkal jau iesaistīts Urānu un Plūtons. Tas pats ar “Majak” reaktoru “Annuška”. Šis stāsts mums ir mazāk zināms, bet traģēdijas apmēri ir iespaidīgi. “Majak” atomcentrs Dienvidu Urālos bija viens no primārajiem Padomju Savienības atomkompleksiem. 1957. gadā vienā no tā atomglabātuvēm notika eksplozija (tās rezultātā atmosfērā nonāca aptuveni puse no to radioaktīvo atkritumu daudzuma, kāds radās pēc Černobiļas katastrofas). Tikai daži no apkārtējiem iedzīvotājiem tika evakuēti, bet lielākā daļa palika. Radiācijai tika pakļautas 217 pilsētas un aptuveni 272 000 cilvēku.

Starptautiskā „zaļo” organizācija „Greenpeace ziņo, ka videi un cilvēkiem nodarītajā kaitējumā nav vainojama tikai šī eksplozija. Laikā no 1948. gada līdz 1956. gadam radioaktīvie atkritumi tiešā veidā tika novadīti blakus esošajā upē, kas bija dzeramā ūdens avots vairākām pilsētām. Aprēķināts, ka tas ietekmēja aptuveni 124 000 cilvēku. Turklāt radioaktīvie atkritumi nonākuši arī Sibīrijas ezeros.

*

Protams, minēto notikumu fonā nav tikai apgrūtināti Urāna un Plūtona astroloģiskie stāvokļi, ir vēl citas interesantas un dažādi traktējamas kombinācijas. Un nevar to visu novienkāršot tikai līdz Urānam un Plūtonam. Tomēr – „Sargies pats, tad Dievs Tevi sargās.” Domāju, ka jautājumi par AES, kodoldrošību un elektroapgādi tuvākajos gados būs aktuāli. Šajā periodā nebūtu prāta darbs uzsākt nedz Visaginas, nedz daudz apspriestās un kritizētās Baltkrievijas AES celtniecību Lietuvas pierobežā. Diemžēl pēdējās būvdarbi jau ir sākušies. Krievija un Baltkrievija parakstījušas ģenerāllīgumu par atomelektrostacijas būvniecību. Baltkrievijas AES būs divi reaktori ar kopējo jaudu 2400 megavatu. Pirmo reaktoru plānots pabeigt 2017. gadā, bet otro 2018. gadā.

Guna Kārkliņa

P.S. (Izmantojot šo tekstu, atsauce uz LASTRAs mājas lapu un bloga autori – obligāta!)

Atslēgvārdi: Guna Kārkliņa | astrologs | Visagina | Fukušima | Majak | Annuška | astroloģe | Latvijas Astrologu asociācija | Černobiļa | Plūtons | Urāns

Komentāri 123 | Lasīts: 9376 | Lasīt tālāk...